Co způsobuje tvrdá voda a tvrdá voda ze studny? A jaké je řešení?

Nejdříve se podíváme na to, co je dané a pak si řekneme jaký dopad to má na vlasy a jaké jsou řešení. Tvrdost vody je vlastnost, která vyjadřuje obsah rozpuštěných nerostů (nejčastěji CaO a MgO) ve vodě. Tvrdost vody má význam pro její využití jako pitné i užitkové vody. Je zdrojem tvorby vodního i kotelního kamene a ovlivňuje i chuťové vlastnosti vody. Může být trvalá a přechodná. Trvalá obsahuje rozpuštěné chloridysírany (např. CaSO4), dusičnany a křemičitany. Přechodná obsahuje rozpuštěný Ca(HCO3)2 (hydrogenuhličitan vápenatý). Po jeho vysrážení vzniká CaCO3 (uhličitan vápenatý), což je vodní kámen.

Jak máte tvrdou vodu právě u vás doma určitě poznáte na vodovodní baterii, rychlovarné konvici a v koupelně.

Tvrdá voda má zásaditější Ph a to má negativní vliv na porozitu vlasů. Vlas se pod zásaditým Ph otevírá a díky tomu z něj odchází víc výživy a barvy. Vlasy jsou suché a krepaté. Navíc se na vlasu a pokožce usazuje vodní kámen, který způsobí, že se vlasy nelesknou. Přes tuto silnou nánosovou bariéru se vlasy špatně barví a regenerují. Vlas vypadá jako by měl na povrchu šedý povlak. Minerály a kovy zásadně ovlivňují i odstín vlasů. Barva může postupně tmavnout a mohou vznikat nežádoucí odlesky /zelená, modrá, žlutá, červená/.

A teď prosím o pozornost majitele a majitelky blond odstínů, které už po pár týdnech po zesvětlení mívají blond barvu tmavší, zašlou a bez lesku, ano i toto může způsobit tvrdá voda, je to ten nejčastější jev. Ale pozor i hnědovlásky mohou kvůli tomuto zežloutnout. Časté mytí vlasů v tvrdé vodě má také vliv na kudrnaté vlasy. Ty se mohou pod silnou vrstvou vodního kamene přestat kroutit a vzniká z nich suchá, matná, krepatá hříva, kterou nelze upravit. Častým řešením bývá i výměna sprchové hlavice za filtrační.

Pokožka na které ulpí vodní kámen může být načervenalá a může vás svědit. V dnešní době se dá za pomoci kosmetiky Malibu C, vlasová pokožka a vlas krásně vyčistit. Možná si řeknete, že je to usměvné čistit si pokožku hlavy, ale je to stejné, jako si čistíte u kosmetičky obličej, taky na něm ulpívají různé nečistoty. A tak jako si pleť nevyčistíte sami doma, tak jako od profesionála, ani si sami nevyčistíte usazeniny z vodního kamene, minerálů a kovů. Tato kosmetika, která se snaží řešit spousty čištění pokožky je jen pro salonní užívání. Má spousty technologických postupů, které se musí dodržet a které samozřejmě známe. Pokud jste smutní, nebuďte s touto kosmetikou, která je 100% vegan pracujeme! A je to naše druhá bio značka vlasové kosmetiky, kterou vám můžeme v našem kadeřnickém saloně nabídnout.

Zpět do obchodu