Amoniak nebo MEA?

Abychom mohli dostat barvu do vlasu, musí barvy na vlasy obsahovat Amoniak, nebo Meu. Co je lepší? Agresivnější amoniak, anebo šetrnější Mea. Obě tyto složky nám otevírají vlas, aby barva mohla proniknout do kortexu. Každá tato složka, dělá něco jiného. A hlavně hodně záleží na tom, jak a z čeho jsou barvy poskládané a kolik % je obsaženo Amoniaku a Mei.

Amoniak

Amoniak je zásaditá sloučenina vodíku a dusíku, která se dá uměle vyrobit, ale také se objevuje přirozeně v přírodě. Je rozpustná ve vodě a existuje jak v plynném, tak tekutém skupenství a má typický zápach.

Jeho pH když otevírá vlas je 12! Po nanesení barvy amoniak nejprve zesvětlí váš přírodní pigment a pak během procesu následně obarví vlas. Tato prudká reakce, většího otevření vlasu a následného zesvětlení a pak obarvení má za následek, že se vlas více poškozuje. Jeho doba působení je kratší. Amoniak z vlasů vyprchá, jeho typický zápach po barvení odchází. Je pravda, že u amoniakových barev je podstatně těžší udělat studený odstín. Tím, že vlas se v prvním kroku nejprve zesvětlí, a to udělá vždy s jakýmkoliv použitím sebe nižšího oxidantu, jde vzápětí strašně špatně neutralizovat a dodat do vlasů studený nádech. Díky tomuto zesvětlení se barva potom naopak rychleji vymývá. A musíme přihlédnout i k tomu, že není úplně zdravotně v pořádku ho vdechovat. Není to příjemné ani pro zákazníky a už vůbec ne pro kadeřníky, kteří jsou s ním neustále v kontaktu.

MEA / MONO ETHANOL AMINE/

Je pro výrobu dražší složka, která otevírá vlas, aby barva mohla proniknout do kortexu. Má konstantní pH hodnotu. Přírodní pigment vlasů není přezesvětlován a dosahuje krásných, dnes velmi žádaných studených odstínů a nejenom jich. Po nanesení na vlas má pH hodnotu 8! Umožňuje pozvolný a šetrný barvící proces. Biologický, alkalický produkt, který se přirozeně vyskytuje například v kokosu. Mea není těkavá jako Amoniak. A protože šetrněji barví vlas i jeho doba působení je delší a to o 10.minut, tyto barvy se nezahřívají. Velkou předností Mei je, že po vymytí zůstává část kosmetického pigmentu, která se dostatečně vymyje až po dalších 3-4 umytí. To znamená, že barva vám vydrží podstatně déle, než jste zvyklí. Až se tyto pigmenty odmyjí, bude ještě hezčí. Další výhodou je, že nemá žádný zápach. Pozor někteří tvrdí, že barvy, které obsahují Meu bývají tmavší. Toto zaleží na tom co barva obsahuje a kolik % Mei je v ní obsaženo. Proto je potřeba znát celý obsah.

 V Natulique barvách se kterými jsme se rozhodli pracovat je obsažená Mea a to pouze v 2% a 98% jsou pečující přírodní látky!

Obsahují:

Jojobový a meruňkový olej – hydratuje vlasy a pokožku

Hroznový olej a olej z meruňkových semínek - pro výživu +anti-aging

Slunečnicový olej a olej z hroznových jadérek – chrání pokožku a podporuje cirkulaci krve

Esenciální olej z mandarinky, grepu a citronu – pro neuvěřitelný lesk

Pšeničný protein – předchází poškození vlasů

Naše barvy jsou vhodné pro alergiky, astmatiky, ale i pro lidi kteří si v dnešní době svého zdraví váží a chtějí o něj pečovat. Barvy jsou vyrobeny z 95-100 % ingrediencí je přírodního původu, z toho minimálně 70 % je v Bio kvalitě. Esenciální oleje jsou destilovány parou, ne propylen glykolem, který ničí jejich účinnost. Rostlinné oleje jsou lisovány za studena. Jsou bez konzervantů, syntetické parfemace, parabenů, SLS, Microbeads (kousky plastů), Fenoxyethanolu (konzervant, toxický účinek na mozek). Jsou vyrobeny způsobem šetrným k životnímu prostředí a za pomoci energie z obnovitelných zdrojů. Netestováno na zvířatech, žádné moderní otroctví a žádná dětská práce. Vyrobeno v Dánsku.

Tato firma nás natolik přesvědčila, tím co jsme si odzkoušeli na sobě, na rodině, jakou kvalitu vlasů jsem viděli při barvení a odbarvování, velký lesk, že jsme se po 22 letech rozhodli zrušit amoniakové barvy a jít daleko lepší cestou pro dosažení vynikajících výsledků a daleko lepší péči o vlas a hlavně vašeho i našeho zdravý.

Zpět do obchodu