Blond odstín? Proč ne, ale víte, co vše to obnáší?

Začíná to být celkem klasická situace, přijde klient a požadavek je být blond. Není problém opravdu. Na blond odstíny se specializujeme, a ne jenom na ně, ale i na techniky odbarvování, je to naše Know-how. My víme, co vás čeká, otázka je, zda to víte i vy? Pokud chcete vědět, co vše to obnáší a že je opravdu náročné se o blond odstíny starat, pojďte si přečíst náš článek, než se pro zesvětlování rozhodnete.

Nejdříve si vysvětlíme, co se s vlasem děje při odbarvování.

Při odbarvování dochází k zoxidování přírodního pigmentu melaninu, které se projeví zesvětlením. Po nanesení odbarvovacího roztoku dojde k otevření šupin kutikuly a odbarvovací roztok snadno vniká do kortexu, rozpojí podélné vazby vlasu. V kortexu jsou uložena melaninová zrna, která se oxidací začnou rozpouštět. Postupně se uvolňuje atomární kyslík a melanin se rozpustí. Procedura má dlouhotrvající efekt, to znamená, že vlasy zůstávají světlé a postupně odrůstají. Vlas díky chemickému odbarvení ztrácí proteiny a částečnou hydrataci vlasů.

Je tedy potřeba tyto vyživující látky vlasům zpět navrátit a to formou šamponu, kondicionéru a případné hloubkové masky na domácí použití. Toto se musí do vlasů doplňovat proto, aby i odbarvený vlas byl zdravý a krásně lesklý a hezky vypadal. Nikdo nechce mít vlasy, které nebudou vypadat hezky, nebudou se dát rozčesat, budou ulámané, ale hlavně, že budou blond! A i když děláme s tou nejšetrnější organickou vlasovou kosmetikou, jakou vám můžeme nabídnout, pořád je to chemický proces a je potřeba myslet na to, že aby vlasy vypadaly krásně i s blond odstínem je potřeba, aby byly vyživené. Melírované vlasy ztrácí protein a částečnou hydrataci. Je potřeba se poradit s kadeřníkem, který přihlédne k vaší kvalitě vlasů a k tomu, co přesně vy potřebujete. Rozhodně to musí udělat kadeřník, někdo kdo vaše vlasy zná a ví jaké jsou na nich chemické zásahy, nedělá to kamarádka, ani žádný jiný rodinný přítel. To co vyhovuje jednomu nemusí nutně platit pro toho druhého. S vlasy je to stejné jako s kůží. Pokud se o ní nebudete starat, dostatečně pít a hydratovat ji, bude suchá a bude se odlupovat. Vlas pokud nebude mít to co potřebuje, bude porézní, chřadnoucí a ulamující se. Tyto věci jsou velmi důležité, pokud si chcete svoje vlasy udržet zdravé a v plné síle.

Další věc o které vám povíme, blond odstíny se po čase mění je to celkem běžný jev, působí na ně vše co dopomáhá k otevření vlasů, například UV záření, vyšší teplota, mechanické zacházení s vlasy, volné radikály z ovzduší, mýdla a tuhé šampony, voda (o které už jsme si psali) atd., nebo používání nekvalitní vlasové kosmetiky, tím si ten odstín za který jste zaplatili, vypláchnete během pár mytí.

Na to aby, jste si udrželi svoji blond barvu stále živou a zářivě krásnou, aby nezežloutla, je potřeba si pořídit produkty na udržení odstínu na domácí použití. Používá se mezi dalším odbarvením, které  je za 3 až 4 měsíce. Vždy 1x týdně je potřeba aplikovat Silver péči. My nabízíme tuto řadu od dánské firmy Natulique. Odstraňuje žluté a oranžové nežádoucí tóny a předchází jim. Tato Silver řada jako jediná nevysušuje vlasy na rozdíl od veškerých ostatních jiných produktů a nezpůsobuje jejich zesláblé konce a nezanechává fialové fleky. Má výtažky z borůvky, aloe vera, manga a olivových listů, jako jedna z mála vlasových kosmetik v řadě Silver, umí vlas i vyživit! Toto samozřejmě platí pro zákazníky platinových, či hodně světlých blond odstínů, které by měli s následnou péčí na udržení barvy počítat.

Pokud vás po čase zlobí zežloutnutí vlasů, může to být i vodou, jak jsme si už psali v jednom našem článku. Je potřeba, pokud se to stále opakuje, pořídit si filtrační hlavici obzvláště, tam kde je voda velmi tvrdá, nebo železitá, nebo přijít do salonu na vyčištění vlasů s kosmetikou Malibu C. Ta má přímo na tento problém určenou péči pro zářivou blond a to Malibu Blondes Wellness, chrání vlasy před elementy přenášenými vodou, které potlačují barvu a přirozený lesk, i toto jde udělat mezi melírovacími cykly.

Blond barva a dokonalá blond patří mezi nejžádanější odstíny a jsou doopravdy nádherné, jen byste měli vědět, že pořídit si dokonalý blond odstín neznamená, že se o něj přestanu starat a vydrží mi 4 měsíce perfektní a netknutý, tak to prostě nefunguje. Tak jako se vymývá postupně z vlasů barva a barvené zákaznice během měsíce a půl přijdou na dobarvení, tak ani nemůže vydržet blond barva po celkovou dobu 4 měsíců. Blond odstín, obzvláště ten u platinových a na hodně světlých melírech se prostě postupně mění, jak jsme si psali mohou za to různé vlivy. Pokud ale chcete váš odstín udržet je potřeba i v domácím prostředí o něj pečovat. Je to jako koupit si luxusní auto, pokaždé když ho jdete servisovat, nebo ho chcete udržet v hezkém stavu, stojí to peníze. Stejné je to i s blond odstínem.

A teď na co se můžete těšit u nás v salonu. Opravdu se můžeme pochlubit tím, že děláme precizní melír, je to naše Know-how. Prostě to umíme, baví nás to, máme vypracovaný technologický postup, kterého se držíme. Kromě toho pracujeme s přírodním zesvětlovačem dánské firmy Natulique, který je bez amoniaku, bez resorcinolu, bez parabenů a bez PPD. Tudíž vám můžeme nabídnout špičkovou a neagresivní metodu odbarvovaní a kvalita vlasů je ve skvělé kondici. Pokud chcete mít vlasy, jako filmová hvězda, je také potřeba vědět, že taková práce je poměrně časově náročná. Pokud se bavíme o dokonalém melíru a následné dokonalé blond, může to být práce na 4-5 hodin, dle délky vlasů. Je potřeba si vlas zesvětlit a následně je tónovat do požadovaného odstínu. Vše děláme poctivě a v té nejlepší možné kvalitě pro vlas a za přesných technologických postupů. Takže si prosím vezměte k nám do salonu sebou více času a klidně nějakou knížku. Rozhodně to bude stát za to a budete spokojená a ještě odpočatá. Rozhodnete-li se pro melírovací techniku, počítejte s tím, že pravidelné odbarvování je po 3-4 měsících na 4 až 5 hodin. S kratšími vlasy je ještě možné se dostat na 3hodiny práce, ale záleží na požadovaném odstínu. Toto je celkem náročná práce, jak časově, tak i na množství spotřebovaného materiálu, který je u tohoto úkonu zapotřebí a zároveň si v tom všem platíte i um kadeřníka, který to opravdu umí. Nezapomeňte na to, že si budete muset pořídit i šampon a kondicionér, jako tu základní výbavu, pro ochranu vlasů. A ti z vás kdo si budou chtít udržet odstín do dalšího odbarvení i Silver péči. Kromě času tedy si zvažte i váš finanční budget.

Zase oproti krátkovláskám máte výhodu v tom, že jdete na úkon jednou za čtvrt roku ne-li déle, tudíž když si svou částku od kadeřníka rozpočítáte na 3-4 měsíce rozhodně to vyjde levněji, než když chodíte na dobarvování šedivých odrostů, každý měsíc a jste krátkovláska tudíž potřebujete i udržující střih.

Je pochopitelně na každém z vás co si zvolí, já už jsem opravovala ledaco. Samozřejmě vám to někde udělají i za čtvrtinové, nebo poloviční ceny. Takových melírů jsem opravovala snad tisíce. A máte pravdu, rozhodně tam netrávíte tolik času, zaplatíte podstatně menší částku, ale vaše vlasy vypadají, jak několikaproudová dálnice, nebo máte upálené konce, proteklé u hlavy, nebo v koncích flekaté. Trendy v našem oboru se neustále mění a je potřeba se neustále vzdělávat. A bohužel někdy z toho, co vidím je mi opravdu smutno. Je jen na vás s čím se spokojíte. Pokud jste se rozhodli a zvážili, že blond odstín stále chcete, moc rádi vás přivítáme v našem salonu.

Zpět do obchodu